Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

WildFire nyt myös EU-alueella

Tietoverkkojen suojaaminen moderneja uhkia vastaan perinteisen palomuuri- ja virustorjuntateknologian avulla on haastavaa. Organisaatioihin kohdistuvat uhkat ovat yhä useammin aiemmin tuntemattomia haittaohjelmia, tai ne hyödyntävät aiemmin tuntemattomia haavoittuvuuksia. Näiden havaitseminen ja uskottava estäminen perinteisillä, voimakkaasti sormenjälkitunnisteisiin pohjautuvilla reaktiivisilla menetelmillä ei tuota toivottua lopputulosta, ja uhkien estämisestä tulee jälkien siivoamista.

WildFire on automatisoitu ja globaali tietoturvauhkien analysointipalvelu, jonka avulla aiemmin tuntemattomia uhkia käännetään tunnetuiksi. WildFire vastaanottaa aiemmin tuntemattomia tiedostoja niin Palo Alto Networksin palomuureista kuin päätelaiteohjelmistoista, ja havaitessaan haitallisen tiedoston suojaa kaikkien WildFire-käyttäjien ympäristöt kyseistä uhkaa vastaan minuuteissa. WildFire vastaanottaa tällä hetkellä noin sata miljoonaa uniikkia tiedostoa kuukaudessa, ja se valmistaa palomuureihin automaattisesti toimitettavia suojauksia keskimäärin sata kappaletta viiden minuutin välein. Myös Palo Alto Networksin Traps-päätelaitesuojaustuote hyödyntää samaa tietomassaa uusia ohjelmia avattaessa.

Organisaatioilla on usein tarkat säädökset ja politiikat koskien tiedostojen lähettämistä talon ulkopuolelle. Palo Alto Networksin tuotteet voidaan aina konfiguroida sääntöpohjaisesti lähettämään analysoitavaksi vain halutun tyyppiset tiedostot juuri halutusta liikenteestä. Lähetyspolitiikka voidaan siis rakentaa aidosti riskin ja organisaation tietosuojaperiaatteen perusteella.

Uutena merkittävänä ominaisuutena WildFire-analysointipilvi on nyt käytettävissä myös EU:n alueella Palo Alto Networksin Hollannin datakeskuksesta. WildFiren EU-pilveen lähetetty tiedosto ei missään vaiheessa poistu EU:n tietosuojan ja lainsäädännön alaisuudesta (huomioiden myös tuleva EU:n tietosuoja-asetus). Analysointitoiminto ja suojauskyky ovat kuitenkin täsmälleen samat kuin USA:n uhkatietopilveä käytettäessä, sillä rakennettavat suojaukset perustuvat globaaliin dataan. WildFiren EU:n datakeskus on määritettävissä nykyisille asiakkaille käyttöön välittömästi ilman lisenssimuutoksia. Se on kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto analysointiin pilvessä EU-tietosuoja-asetuksen piirissä ilman tarvetta paikalliselle analysointilaitteelle.

"EU:ssa avattu WildFire-uhkatietopalvelu on merkittävä lisäys tuntemattomien uhkien analysointitarjoomaamme, ja korostaa vahvaa panostustamme Euroopan Unionin alueella toimimiseen sekä sen tietosuoja-asetusten kunnioittamiseen", toteaa Regional Sales Manager Sami Walle Palo Alto Networksilta. "WildFire on Suomessakin erittäin suosittu palvelu, ja uskon, että uusi EU-pilvemme yhdistettynä kykyymme rakentaa granulaarinen analysointipolitiikka mahdollistaa sen, että asiakkaamme voivat analysoida tuntemattomia tiedostoja aiempaa enemmän. WildFire-uhkatietopilvi on jo nyt suurin analysointipalvelu maailmassa, ja mitä enemmän lähetetään, sitä enemmän kaikki hyötyvät", Sami Walle jatkaa.

Modernit uhkat vaativat uudenlaista toimintamallia, jotta niiden estäminen onnistuisi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tarvitaan globaalia näkyvyyttä, automatiikkaa, sekä uhkatiedon välitöntä jakamista – aivan kuten uhkien kehittäjätkin automatisoivat hyökkäystyökalujaan, jakavat tietoa keskenään sekä yhdistävät hyökkäysvoimiaan.

Palo Alto Networksin WildFire-analysointipalvelu yhdistää nyt pilven kustannustehokkuuden EU:n tietosuoja-asetukseen ja parantaa tuntemattomien uhkien torjuntakykyä merkittävästi.