Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Toimivan WLAN-verkon rakennusohje

Haluatko tarpeisiisi soveltuvan, kustannustehokkaan, skaalautuvan ja käyttäjiä palvelevan WLAN-verkon? Me tiedämme mitä asioita verkon suunnittelussa on otettava huomioon.

Langaton verkko yleistyy niin toimistoissa kuin tuotantotiloissa ja se yhä useammin jopa korvaa langallisen lähiverkkoyhteyden. Perinteisissä langallisissa ratkaisuissa kaapeloinnilla on vaikutusta tiedonsiirtoyhteyden laatuun ja nopeuteen. Siirrettäessä tietoa langattoman teknologian avulla, siirtotien suunnittelulla on huomattava merkitys.

WLAN-radioverkon suunnittelu on tärkeää, ei pelkästään tarvittavan kuuluvuusalueen saavuttamiseksi, vaan myös riittävän kapasiteetin varmistamiseksi. Tukiasemien sijoittaminen ja antennien sattumanvarainen valinta johtaa harvoin optimaaliseen lopputulokseen. Tästä seuraa katvealueita verkossa ja heikkoa signaalin voimakkuutta halutulla kuuluvuusalueella. Vastaavasti liikaa tukiasemia samalla alueella saa aikaan ylikuuluvuudesta johtuvia radioverkon häiriöitä. Kaikki tämä johtaa huonoon käyttökokemukseen ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia muodossa tai toisessa.

Toisin kuin kaapelointia, radioverkkoa ei voi nähdä silmällä ja siksi sen suunnittelussa tukeudutaan usein tarkoitusta varten tehtyihin ohjelmistoihin. Niiden avulla voidaan simuloida ja graafisesti esittää radioverkon signaalin käyttäytymistä halutulla alueella ennen varsinaisen verkon asennusta. Samalla ohjelmistolla voidaan asennuksen jälkeen mitata ja esittää radioverkon todellinen tila. Tämä on tärkeää mahdollisten rajoittavien tekijöiden, kuten rakenteiden tai häiriölähteiden, löytämiseksi ja niiden poistamiseksi tai niihin sopeutumiseksi. Tietoa tarvitaan myös riittävän kapasiteetin varaamiseksi mahdollisiin käyttökeskittymiin, kuten neuvottelutiloihin sekä kohteen erityispiirteiden huomioimiseksi. Myös radioverkon käyttötarkoituksella ja päätelaitteiden tyypillä on merkitystä, ja ne otetaankin aina huomioon WLAN-verkon ammattimaisessa suunnittelussa.

Kun nämä asiat otetaan huomioon, saat tarpeisiisi soveltuvan, elinkaarikustannuksiltaan kustannustehokkaan, skaalautuvan ja ennen kaikkea käyttäjiä palvelevan WLAN-verkon.

Ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan tarpeisiisi sopiva WLAN-verkko!