Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Case: Paytrail

Cygate toteutti Paytrailille kahden konesalin ratkaisun, jolla liiketoiminnan jatkuvuus varmistuu ja käyttökatkokset minimoituvat.

Verkkokaupankäynnin maksuliikenteeseen erikoistuneen Paytrailin liiketoiminnan kasvaessa taustalle tarvittiin luotettavampi tekninen ympäristö.

Cygate toteutti kahden konesalin ratkaisun, jolla liiketoiminnan jatkuvuus varmistuu ja käyttökatkokset minimoituvat. Erityisen tärkeää tämä on rahaliikennebisneksessä, jossa katkoksia ei saa tulla. Väärässä paikassa yksikin minuutti voi tuntua äärimmäisen pitkältä.

Paytrail (ent. Suomen Verkkomaksut) tarjoaa palveluja, joilla ratkotaan verkkokaupan haasteita. Toiminnan tärkein periaate on turvallisuus – sekä kauppiaalle, verkkopalvelusta ostavalle kuluttajalle että yhteistyökumppaneina toimiville pankeille ja luottolaitoksille.

Alkuvaiheessa yhdessä laitesalissa ajettava virtualisoitu ympäristö oli riittävä, mutta liiketoiminnan kasvaessa tarpeet kasvoivat merkittävästi myös viranomaisvaatimusten tullessa ajankohtaisiksi. Teknisen ympäristön luotettavuutta oli nostettava, joten huomio siirrettiin palvelun jatkuvuuteen.

Kahdennettu konesaliratkaisu paransi palvelun vikasietoisuutta

Cygate toimitti Paytrailille uuden, kahdennetun konesaliverkon korvaamaan vanhan järjestelmän. Kokonaispalvelukonsepti sisältää skaalautuvan järjestelmäalustan, kattavat hallinta-, valvonta- ja turvaratkaisut sekä liikenteenhallintapalvelut.

- Uuden ratkaisun myötä suorituskyky ja käytettävyys nousivat uudelle tasolle. Tärkeää on myös käyttökatkosten vähentyminen minimiin, sillä maksuliikenne katkeaa sivujen ollessa alhaalla, kertoo Paytrailin palvelujohtaja ja yrityksen perustaja Niko Lehtonen.

Kahdennetussa konesaliratkaisussa kriittiset komponentit kahdennettiin ja palvelusta tehtiin vikasietoinen asentamalla tietoliikenne ja palvelimet kahteen saliin. Käyttövarmuus varmistettiin pystyttämällä järjestelmä, jossa on kaksi edustapalvelua ja taustapalvelua sekä kuormanjakoteknologia-operaattorit. Palvelualusta kestää, vaikka toinen konesali tuhoutuisi.

- Suunnittelimme suorituskykyisen ympäristön, määritimme palvelutarpeet ja arvioimme laitetarpeet. Kohdennus oli helppoa, kun infrastruktuuri oli jo aikaisemmin rakennettu valmiiksi. Uudet palvelimet sijoitettiin olemassa oleviin saleihin, kertaa Cygaten liiketoimintajohtaja Fredrik Brunberg.

Onnistunut yhteistyö jatkuu

- Olemme tyytyväisiä projektin onnistumiseen. Siirtymän aikana käyttökatkosta ei syntynyt lainkaan, sillä tuotannon yliheitossa toiminta ohjattiin suoraan taustalle rakennettuun uuteen ympäristöön, sanoo Lehtonen.

Paytrail on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä Cygaten kanssa vuodesta 2008.
- Asiantuntijuus, luotettavuus, asiakaslähtöisyys ja palvelun laatu määrittivät alussa Cygaten valinnan. Yhteistyötä oli tässä projektissa helppo jatkaa. Jatkossa toimitettua ratkaisua on tarkoitus kehittää kasvattamalla sen suorituskykyä, kertoo Lehtonen.

Tarve: Teknisen ympäristön luotettavuuden lisääminen.

Ratkaisu: Kahdennettu konesaliverkko, joka varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden ja minimoi käyttökatkokset.

Lisätietoja: sales@cygate.fi

 

Paytrail (ent. Suomen Verkkomaksut) on alan johtava verkkokaupankäynnin maksuliikenteeseen erikoistunut yritys. Se tarjoaa palveluja, joilla ratkotaan verkkokaupan haasteita. Paytrail toimii yhteistyössä pankkien, maksuliikennettä harjoittavien yritysten ja luottolaitosten kanssa. Vuoden 2013 maksuvolyymi on arviolta 0,4 miljardia euroa. Henkilöstömäärä on 38, pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä.