Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web-sisällön esitys

Case: Istekki

Terveydenhuollon teknologiat vaativat yhä enemmän tietoverkoilta.

Haaste: Lääketieteen teknologian kehitys asettaa uudenlaisia vaatimuksia terveydenhuollon ICT-osaamiselle. Tietoverkkojen kriittisyys näkyy konkreettisesti: mm. lääkintätekniikan laitteet sekä potilastietojärjestelmiin ja potilaiden elintoimintoihin liittyvä data ovat siirtyneet tietoliikenneverkkoon ja vaativat äärimmäisen toimintavarman ja turvallisen it-ympäristön.

Ratkaisu: Cygaten sekä kuntien ja terveydenhuollon it-toimintaa palvelevan Istekki Oy:n asiantuntijat suunnittelivat ja rakensivat yhdessä muun muassa Kuopion yliopistollisen sairaalan käyttöön vikasietoisen tietoverkon, joka takaa kriittisten potilastietojen turvallisuuden ja jatkuvan käytettävyyden. Lisäksi ratkaisuun sisältyy erittäin vikasietoinen konesaliverkkoympäristö Istekin ja heidän asiakkaidensa palvelualustaksi.

Ei varaa vikoihin

Cygaten osaaminen ja asiantuntemus punnittiin heti projektin alussa. Istekki asetti verkolle ja uusille tietoliikennelaitteille tiukat valintakriteerit ja erittäin suuret vaatimukset.

On sanomattakin selvää, että tietoverkon ja sen palveluiden on oltava käytettävissä aina, 24 tuntia vuorokaudessa ilman toimintakatkoja, kuvailee Istekki Oy:n Keskitetyt ICT-palvelut -yksikön päällikkö Reijo Kontkanen.

Cygate valitsi perustaksi Juniper Networksin uuden Metafabric-arkkitehtuurin.

Ratkaisumme mahdollistaa kriittisten järjestelmien korkean käytettävyyden ja ylläpidon toimintojen automatisoinnin. Kokonaisuuteen valittiin EX-, MX- ja QFX-sarjan laitteita, joiden saumaton yhteentoimivuus testattiin ensin laboratoriossa Hollannissa, kuvailee Cygaten palveluntarjoajista vastaava johtaja Markus Kuivalainen.

Tietoturva omaa luokkaansa

Uudessa verkossa on valmiudet sadan gigan liikennöintiin. Kaistaa tarvitaan, kun esimerkiksi jättimäisten magneettikuvien pitää siirtyä paikasta toiseen silmänräpäyksessä. Lisäksi järjestelmä toisensa perään siirtyy verkkoon: paikannusjärjestelmät, vuoronumerojärjestelmät, hoitajankutsujärjestelmät, potilaiden monitoimipäätteet...

Luottamuksellisen tiedon siirtyessä verkkoon myös tietoturvan rooli korostuu.

Verkko on rakennettu kerrosmaisesti ja suojattu äärimmäisen tarkasti. Turvallisuuden vuoksi esimerkiksi vierailijaverkot ovat täysin eri verkon osassa kuin sairaalan lääkintätekniikan laitteet, Kontkanen vahvistaa.

Kiinnostuitko? Cygaten tietoverkkopalvelut vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla organisaatiosi nykyisiin sekä tulevaisuuden tietoliikennetarpeisiin.

Lisätietoja: sales@cygate.fi

Istekki Oy

Istekki Oy on tieto- ja lääketieteellisen tekniikan kokonaispalveluja tuottava kumppani. Yhtiö pystyy alusta alkaen kokoamaan ja toteuttamaan sekä yhteensopivia ratkaisuja että yhteisiä, laadukkaita palveluja vahvasti uusiutuvan sosiaali- ja terveystoimen käyttöön. Osana yhtiötä on lääketieteellisen tekniikan palveluyksikkö, vastaavaa ei ole muualla Suomessa.