Login to your account

Username *
Password *

Verkkoyhteyksien valvonta on tärkeämpää kuin koskaan

17.6.2021

IT-palveluiden hyödyntämisessä ja tuottamisessa ollaan kokemassa suurinta murrosta mitä aikoihin on nähty. Vuosi 2020 sysäsi monet yritykset miettimään IT-ympäristöjään ja IT-palveluitaan uusiksi siirtäessään työntekijänsä etätöihin ennennäkemättömällä laajuudella ja nopeudella. Päivittäiset kasvotusten pidettävät tapaamiset ja palaverit asiakkaiden ja kollegoiden kesken muuttuivat lähes katkeamattomiksi etäpalaverimaratoneiksi. Jos Teams, Webex tai Zoom ei ollut tätä ennen työntekijöille tuttu, tämän jälkeen varmasti oli.

Vaikka pandemia ei ole vielä ohi, on jo nyt selvää, että uudet työskentelymallit ovat tulleet jäädäkseen. Puhtaaseen toimistotyöpainotteiseen malliin ei olla palaamassa, vaan etätyöskentelyllä tulee olemaan merkittävä rooli myös jatkossa. Meneillään oleva tilanne on kiihdyttänyt entisestään yritysten kiinnostusta pilvipalveluiden hyödyntämiseen. Kiinnostuksen kohteena ei ole vain Teams-tyyppiset viestintäalustapalvelut, vaan yritykset haluavat siirtää pilveen kaiken mahdollisen mikä vain siirrettävissä on.

Onko Internet uusi yritysverkko?

Tämä suuntaus yhdistettynä etätyöskentelyyn on muuttamassa yritysverkkoja radikaalisti. Jos vanhassa maailmassa yrityksen työntekijät olivat toimistoilla, joissa oli hyvin standardoidut ja turvalliset verkkopalvelut käytössä, ollaan nyt aivan uudenlaisessa tilanteessa, kun työntekijät ovat itse hankkimiensa kuluttaja-internetyhteyksien varassa ja kodin lähiverkko on jokaisella omanlaisensa. Tällä hetkellä etäkäyttäjien liikenne monesti vielä ohjataan yrityksen oman verkkoinfrastruktuurin kautta pilvipalveluihin, mutta selkeä trendi on, että liikenne halutaan jatkossa ohjata mahdollisimman suoraan julkiseen internet-verkkoon käyttäjien työasemista. Jos pilvipalveluiden voittokulku jatkuu, Internetistä on muodostumassa uusi yritysverkko.

Miten valvoa "uutta normaalia"?

Verkonhallinnan kannalta tilanne on muodostumassa haastavaksi, kun pitäisi pystyä havaitsemaan häiriöitä verkossa, joka ei olekaan enää omassa hallinnassa. Verkon laitteiden monitorointiin perustuva perinteinen valvontatapa tarjoaa jatkossa hyvin vähän näkyvyyttä verkon toimintaan, jos lainkaan. Laitteiden valvonnan sijaan katse onkin siirrettävä verkon päästä päähän -valvontaan. Loppujen lopuksi ainoastaan se merkitsee, miten verkkoyhteydet käyttäjiltä palveluihin ja sovelluksiin toimivat. Varsinkin online-kokoukset edellyttävät verkkoyhteyksiltä hyvää tasalaatuista suorituskykyä.

Oli sitten tarve uusien Internetin päälle rakennettujen yritysverkkojen tai perinteisten WAN/LAN-verkkojen valvonnalle Telia Cygaten Hallinta- ja valvontapalveluista löytyy sopiva ratkaisu. Verkkoyhteyksien valvonnassa voimme hyödyntää muun muassa Cisco Thousandeyes -teknologiaa, joka tarjoaa näkyvyyden verkon toimivuuteen ja suorituskykyyn riippumatta siitä, ovatko sovellukset ja palvelut julkipilvessä tai omassa konesalissa, tai ovatko käyttäjät toimistoissa tai etänä.

 

 

Harri Välimaa
Technical Business Manager, Network & Security
Telia Cygate Oy

Harri työskentelee Telia Cygatella Technical Business Managerina Network & Security -liiketoimintayksikössä ja on mukana kehittämässä palveluita, jotka takaavat asiakkaidemme kriittisten liiketoimintojen jatkuvuuden.

 

Edustamme Cisco ThousandEyes -ratkaisua, joka tarjoaa 360 asteen kuvan digitaalisesta hybridiekosysteemistäsi – pilven, SaaSin ja Internetin kautta – yhdistämällä Internetin ja WAN-näkyvyyden, selaintekniikan, loppukäyttäjien valvonnan ja Internet Insightsin.

 

Liiketoimintakriittisten ympäristöjen turvaaminen takaa toiminnan jatkuvuuden

Haluatko kuulla lisää Cisco ThousandEyes-ratkaisusta, verkkoyhteyksien ja -liikenteen valvonnasta, tai onko yritykselläsi muita valvontatarpeita

OTA YHTEYTTÄ

 

 

 

SOITA MEILLE

Vaihteemme vastaa ma-pe klo 8-16

+358 20 401 

Puhelun hinta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. Ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

LÄHETÄ VIESTI

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Täytä tietosi ja otamme sinuun yhteyttä!

LAITA MEILI

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laita meille meiliä ja palaamme asiaan!