Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Sisältöjulkaisija

Takaisin

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Julkaistu 19 toukokuu 2017

Oletko yritys- ja liiketoimintajohtajana varmistanut, että organisaatiosi tietoturvan työkalut ja toimintaedellytykset ovat kunnossa? Saatko siitä todennukseksi reaaliaikaisen tilannekuvan?

Tietoturvan tilannekuvan pitäisi olla yritysten johtoportaille samalla viivalla taloudellisten tunnuslukujen kanssa, koska molempien merkitys on liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisen kannalta kriittinen. Jos organisaatiosi ei pysty tietoturvan tilannekuvaa tuottamaan, on reagoitava.

"Tietoturvauhat ovat kansainvälisiä ja nopeasti kehittyviä. Yritysten verkoista löytyy tietovuotoja sekä liiketoiminnan ja operaatioiden jatkuvuutta uhkaavia poikkeamia. Uhka voi kohdistua suoraan varsinaiseen liiketoimintaan tai esimerkiksi imagoon, jolla on välillinen vaikutus talouteen", Cygaten toimitusjohtaja Markus Kalalahti kertoo.

Cygaten kokemuksen mukaan tietoturvauhkia käsitellään vakavasti yrityksen johdossa tyypillisesti vasta siinä vaiheessa, kun jotain on  jo sattunut tai kun puutteet ovat nousseet auditoinneissa esiin.

"Pahimmillaan liiketoiminta on jo kärsinyt ja vaikutukset ovat ulottuneet kumppaniverkostoihin saakka. Kyberturvan budjetti saatetaan koota kasaan nopealla aikataululla muita kuluja karsimalla. Tietoturvapäällikön parin vuoden takainen hanke-esitys nostetaan uudelleen käsittelyyn", Cygaten SOC-palveluista vastaava Antti Jääskeläinen täydentää.

Ennaltaehkäise ja pysäytä uhat

Cygate on asiakkailleen tietoturvaa kehittävä kumppani, jossa yhdistyy sekä vahva paikallinen osaaminen että Telia-konsernin ja muun laajan sidosryhmäverkoston tarjoama globaali tuki. Cygaten vahvan asiantuntija- ja projektiosaamisen kautta tilanteisiin puututaan jo ennen kuin mitään on ehtinyt tapahtua. Operatiivinen tietoturvanhallintakeskus (SOC, Security Operations Center) reagoi tietoturvauhkiin, korjaa ongelmia sekä kehittää palveluja proaktiivisesti.

"Kyberturva on vaativa joukkuelaji, jossa kukaan ei pärjää yksin. Pitkälle kehitettyjen tietoturvapalveluidemme avulla tarjoamme asiakkaillemme tarvittavat työkalut, prosessit, resurssit ja sidosryhmät, joiden avulla tietoturvan tilannekuva on tuotavissa yrityksen johdolle saakka", tietoturvaliiketoiminnasta vastaava Antti Lehtonen avaa.

"Olemme Suomessa tunnistetusti yksi merkittävimmistä SOC-toimijoista, jolla on pitkä kokemus alalta ja ymmärrys erittäin vakavien tietoturvapoikkeamien käsittelystä. Olemme aktiivinen toimija erilaisissa sidosryhmissä ja autamme asiakkaitamme viranomaisyhteistyössä. Olemme asiakkaan operatiivinen vasen ja oikea käsi tietoturvauhkien ehkäisyssä", Antti Jääskeläinen lisää.

Cygate on vahva osaaja

Cygatella on äärimmäisen vahva teknologiaosaaminen sekä tietotaito eri toimialoista ja yrityksistä. Yhtiö on toiminut markkinassa yli 25 vuotta ja on osa Telia Company -konsernia, jossa heillä on vahva rooli syvällisten tietoturvapalveluiden kehittäjänä. Cygaten ydinosaaminen on tietoturvan lisäksi tietoverkoissa ja pilvi- ja konesaliteknologioissa, ja cygatelaisia on Suomessa n. 240. Cygate on toiminut 23.3. alkaen Telian kanssa saman brändin alla.

"Olemme Suomen markkinoiden johtavia toimijoita, joka tarjoaa palveluita kaikille asiakkaille riippumatta heidän käyttämistään operaattoreista. Kehitämme ja investoimme jatkuvasti tietoturvaosaamiseemme ja haluamme jatkossakin pysyä edelläkävijänä asiakkaidemme liiketoimintojen suojaamisessa", Kalalahti päättää.
 

Ilmestynyt Talouselämän CEO-erikoisjulkaisussa 19.5.2017. Lue koko julkaisu TÄSTÄ.


Sisältöjulkaisija

Uutiset

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi icon

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Julkaistu 9 marraskuu 2018

Pauli Ristola (dipl.ins.) on valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 7.11.2018.
Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi icon

Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi

Julkaistu 31 elokuu 2018

Telian datakeskusliiketoiminnoista vastaava Pasi Sutinen on valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi (CTO). Pasi tulee uudessa tehtävässään rakentamaan mm. uusia ICT-palveluita Helsinki Data Centeriä varten yhdessä Cygate-tiiminsä kanssa. Tehtävässään Pasi aloittaa 1.9.
Cygate kehittää nuorista osaajista huippuja icon

Cygate kehittää nuorista osaajista huippuja

Julkaistu 31 elokuu 2018

Eemeli Merisalo (s. 1989) tuli 2014 yritysjärjestelyn kautta kesätyöntekijäksi Cygatelle. Ensimmäinen kesä meni WLAN-asennuksia tehdessä ja syksyllä 2014 Eemeli siirtyi IT Operation Centeriin L1-tason tehtäviin. ”Cygatella on kiva olla töissä: hommat sujuvat, tehtävät ovat mielenkiintoisia ja saa tehdä alan huippuosaajien kanssa töitä”, Eemeli kuvailee.
Cygaten ISO-sertifikaatit merkkeinä laadukkaasta toiminnasta icon

Cygaten ISO-sertifikaatit merkkeinä laadukkaasta toiminnasta

Julkaistu 22 toukokuu 2018

Cygate Oy:n ISO27001-sertifikaatti on uusittu jälleen ja ISO20000-1-sertifikaatti laajennettu koskemaan pilvi- ja konesalipalveluitamme! Saimme positiivista palautetta erityisesti uudistetusta johtamisjärjestelmästä, henkilöstön perehdytyksestä ja osaamisen kehittämisestä, tarjoaman hallinnasta sekä kokonaisvaltaisesti toiminnan ja prosessien kehittämisestä.
Cygate palkkaa 100 ICT-alan ammattilaista eri puolille Suomea – ”Rakennamme uudenlaista kotia huippuosaajille” icon

Cygate palkkaa 100 ICT-alan ammattilaista eri puolille Suomea – ”Rakennamme uudenlaista kotia huippuosaajille”

Julkaistu 26 huhtikuu 2018

Telian tytäryhtiö Cygate Oy vauhdittaa nopeaa kasvuaan rekrytoimalla 100 uutta osaajaa. Cygate on noussut lyhyessä ajassa yritysostojen ja rekrytointien myötä yhdeksi Suomen johtavista ICT-taloista, joka tarjoaa vaativia ratkaisuja erityisesti suurille yrityksille ja julkishallinnolle.