Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Sisältöjulkaisija

Takaisin

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Julkaistu 26 kesäkuu 2014

Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskus on valinnut yliopiston uusien tallennusjärjestelmien puitetoimittajaksi tietoverkko- ja konesaliratkaisujen toimittaja Cygate Oy:n. Ensimmäinen sopimuskausi on vuoden mittainen, jonka jälkeen osapuolet voivat jatkaa sopimusta vuosi kerrallaan vuoteen 2018 asti.

Cygate voitti puitesopimuksen kilpailutuksen NetApp-teknologiaan pohjautuvilla tallennusratkaisuilla. Sopimuksen puitteissa tehdään korvaus- ja uushankintoja sekä keskitettyjä palveluita tuottavassa tietotekniikkakeskuksessa että muissa yliopiston yksiköissä. Uudella puitesopimuksella on tähän mennessä tilattu jo yli 2,3 PB (petatavua) tallennuskapasiteettia useiden yliopiston yksiköiden käyttöön. Tähän mennessä tehtyjen tilausten rahallinen arvo on noin 670 000 euroa. Ensimmäiset järjestelmät on jo otettu käyttöön.

– Kuten muissakin organisaatioissa, Helsingin yliopistossa kasvaa datan määrä jatkuvasti. Sopivia tallennusratkaisuja pohdittaessa on tasapainoiltava kustannusten, suorituskyvyn ja toimintavarmuuden sekä ylläpidettävyyden välillä. Tehdyssä kilpailutuksessa Cygaten tarjoama NetApp-ratkaisu arvioitiin näillä mittareilla parhaaksi. Myös toimittajien luotettavuudelle asetetaan kilpailutuksessa tiukat kriteerit, sanoo tietotekniikkakeskuksen teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi.

Kaiken kaikkiaan puitesopimus sisältää useiden eri palvelimien käyttämät SAN- ja NAS-levyjärjestelmät, näihin olennaisesti liittyvät palvelut, laajennukset, liitännät ja lisenssit. Lisäksi Cygate tarjoaa levyjärjestelmiin liittyviä lisäpalveluita ja laitteita, jotka takaavat kriittisen datan varmistamisen, järjestelmien skaalautuvuuden sekä toimintavarmuuden ja parantavat ylläpidettävyyttä.

NetAppin teknologian etuna on Cygaten mukaan se, että se mahdollistaa NAS- ja SAN-palvelujen tarjoamisen yhdellä tallennusratkaisulla. Tilattujen tallennusjärjestelmien toimittamisesta vastaa Cygaten tuore Cloud & Data Center -yksikkö, joka toi asiakkaan omiin tiloihin tuotettavat konesaliratkaisut palvelinkeskuspalveluiden rinnalle viime syksynä.

– Helsingin yliopiston sopimus on meille tärkeä ja osoittaa, että panostus ydinosaamisemme laajentamiseen oli askel oikeaan suuntaan. Odotamme konesaliratkaisuilta vahvaa kasvua ja kehitystä yhdeksi liiketoimintamme kivijaloista, sanoo Cygaten toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen, Cygate Oy, puh. (09) 613 8911, etunimi.sukunimi@cygate.fi

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja monitieteisin yliopisto. Sijoitumme ainoana suomalaisyliopistona maailman sadan parhaan joukkoon kansainvälisissä yliopistorankingeissa. Yliopiston 35 000 opiskelijaa suorittaa 6 000 tutkintoa vuosittain. Tutkijamme ratkovat maailmanlaajuisia haasteita monitieteisesti. Olemme pienhiukkastutkimuksen suurvalta, syöpätutkimuksen raskassarjalainen ja opettajakoulutuksen mallioppilas. Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan vuosittain 12 000. Toimimme Helsingissä neljällä kampuksella ja Suomessa 15 paikkakunnalla. Yliopiston budjetti on 670 miljoonaa euroa.


Sisältöjulkaisija

Uutiset

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi icon

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Julkaistu 9 marraskuu 2018

Pauli Ristola (dipl.ins.) on valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 7.11.2018.
Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi icon

Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi

Julkaistu 31 elokuu 2018

Telian datakeskusliiketoiminnoista vastaava Pasi Sutinen on valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi (CTO). Pasi tulee uudessa tehtävässään rakentamaan mm. uusia ICT-palveluita Helsinki Data Centeriä varten yhdessä Cygate-tiiminsä kanssa. Tehtävässään Pasi aloittaa 1.9.
Cygate kehittää nuorista osaajista huippuja icon

Cygate kehittää nuorista osaajista huippuja

Julkaistu 31 elokuu 2018

Eemeli Merisalo (s. 1989) tuli 2014 yritysjärjestelyn kautta kesätyöntekijäksi Cygatelle. Ensimmäinen kesä meni WLAN-asennuksia tehdessä ja syksyllä 2014 Eemeli siirtyi IT Operation Centeriin L1-tason tehtäviin. ”Cygatella on kiva olla töissä: hommat sujuvat, tehtävät ovat mielenkiintoisia ja saa tehdä alan huippuosaajien kanssa töitä”, Eemeli kuvailee.
Cygaten ISO-sertifikaatit merkkeinä laadukkaasta toiminnasta icon

Cygaten ISO-sertifikaatit merkkeinä laadukkaasta toiminnasta

Julkaistu 22 toukokuu 2018

Cygate Oy:n ISO27001-sertifikaatti on uusittu jälleen ja ISO20000-1-sertifikaatti laajennettu koskemaan pilvi- ja konesalipalveluitamme! Saimme positiivista palautetta erityisesti uudistetusta johtamisjärjestelmästä, henkilöstön perehdytyksestä ja osaamisen kehittämisestä, tarjoaman hallinnasta sekä kokonaisvaltaisesti toiminnan ja prosessien kehittämisestä.
Cygate palkkaa 100 ICT-alan ammattilaista eri puolille Suomea – ”Rakennamme uudenlaista kotia huippuosaajille” icon

Cygate palkkaa 100 ICT-alan ammattilaista eri puolille Suomea – ”Rakennamme uudenlaista kotia huippuosaajille”

Julkaistu 26 huhtikuu 2018

Telian tytäryhtiö Cygate Oy vauhdittaa nopeaa kasvuaan rekrytoimalla 100 uutta osaajaa. Cygate on noussut lyhyessä ajassa yritysostojen ja rekrytointien myötä yhdeksi Suomen johtavista ICT-taloista, joka tarjoaa vaativia ratkaisuja erityisesti suurille yrityksille ja julkishallinnolle.