Sisältöjulkaisija

Takaisin

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Julkaistu 26 kesäkuu 2014

Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskus on valinnut yliopiston uusien tallennusjärjestelmien puitetoimittajaksi tietoverkko- ja konesaliratkaisujen toimittaja Cygate Oy:n. Ensimmäinen sopimuskausi on vuoden mittainen, jonka jälkeen osapuolet voivat jatkaa sopimusta vuosi kerrallaan vuoteen 2018 asti.

Cygate voitti puitesopimuksen kilpailutuksen NetApp-teknologiaan pohjautuvilla tallennusratkaisuilla. Sopimuksen puitteissa tehdään korvaus- ja uushankintoja sekä keskitettyjä palveluita tuottavassa tietotekniikkakeskuksessa että muissa yliopiston yksiköissä. Uudella puitesopimuksella on tähän mennessä tilattu jo yli 2,3 PB (petatavua) tallennuskapasiteettia useiden yliopiston yksiköiden käyttöön. Tähän mennessä tehtyjen tilausten rahallinen arvo on noin 670 000 euroa. Ensimmäiset järjestelmät on jo otettu käyttöön.

– Kuten muissakin organisaatioissa, Helsingin yliopistossa kasvaa datan määrä jatkuvasti. Sopivia tallennusratkaisuja pohdittaessa on tasapainoiltava kustannusten, suorituskyvyn ja toimintavarmuuden sekä ylläpidettävyyden välillä. Tehdyssä kilpailutuksessa Cygaten tarjoama NetApp-ratkaisu arvioitiin näillä mittareilla parhaaksi. Myös toimittajien luotettavuudelle asetetaan kilpailutuksessa tiukat kriteerit, sanoo tietotekniikkakeskuksen teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi.

Kaiken kaikkiaan puitesopimus sisältää useiden eri palvelimien käyttämät SAN- ja NAS-levyjärjestelmät, näihin olennaisesti liittyvät palvelut, laajennukset, liitännät ja lisenssit. Lisäksi Cygate tarjoaa levyjärjestelmiin liittyviä lisäpalveluita ja laitteita, jotka takaavat kriittisen datan varmistamisen, järjestelmien skaalautuvuuden sekä toimintavarmuuden ja parantavat ylläpidettävyyttä.

NetAppin teknologian etuna on Cygaten mukaan se, että se mahdollistaa NAS- ja SAN-palvelujen tarjoamisen yhdellä tallennusratkaisulla. Tilattujen tallennusjärjestelmien toimittamisesta vastaa Cygaten tuore Cloud & Data Center -yksikkö, joka toi asiakkaan omiin tiloihin tuotettavat konesaliratkaisut palvelinkeskuspalveluiden rinnalle viime syksynä.

– Helsingin yliopiston sopimus on meille tärkeä ja osoittaa, että panostus ydinosaamisemme laajentamiseen oli askel oikeaan suuntaan. Odotamme konesaliratkaisuilta vahvaa kasvua ja kehitystä yhdeksi liiketoimintamme kivijaloista, sanoo Cygaten toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen, Cygate Oy, puh. (09) 613 8911, etunimi.sukunimi@cygate.fi

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja monitieteisin yliopisto. Sijoitumme ainoana suomalaisyliopistona maailman sadan parhaan joukkoon kansainvälisissä yliopistorankingeissa. Yliopiston 35 000 opiskelijaa suorittaa 6 000 tutkintoa vuosittain. Tutkijamme ratkovat maailmanlaajuisia haasteita monitieteisesti. Olemme pienhiukkastutkimuksen suurvalta, syöpätutkimuksen raskassarjalainen ja opettajakoulutuksen mallioppilas. Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan vuosittain 12 000. Toimimme Helsingissä neljällä kampuksella ja Suomessa 15 paikkakunnalla. Yliopiston budjetti on 670 miljoonaa euroa.


Sisältöjulkaisija

Uutiset

Valtionhallinnon lokienhallinta-, SIEM- ja kybertilannekuvaratkaisun toimittajaksi Cygate Oy icon

Valtionhallinnon lokienhallinta-, SIEM- ja kybertilannekuvaratkaisun toimittajaksi Cygate Oy

Julkaistu 22 maaliskuu 2018

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on valinnut valtionhallinnon organisaatioiden lokienhallinta-, SIEM- ja kybertilannekuvaratkaisun toimittajaksi Cygate Oy:n.
Telia ostaa Cloud Solutions CS Oy:n – neljäs yritysosto vuoden sisällä vahvistaa voimakasta kasvua ICT-markkinassa tavoittelevan Telian pilvi- ja kyberosaamista icon

Telia ostaa Cloud Solutions CS Oy:n – neljäs yritysosto vuoden sisällä vahvistaa voimakasta kasvua ICT-markkinassa tavoittelevan Telian pilvi- ja kyberosaamista

Julkaistu 9 maaliskuu 2018

Telia jatkaa kasvustrategiansa mukaisesti investointejaan sen liiketoimintaa vahvistaviin palveluihin, kun Telian tytäryhtiö Cygate Oy ostaa IT-asiantuntijatalo Cloud Solutions CS Oy:n. Kyseessä on jo neljäs yritysosto vuoden sisällä Telian vauhdittaessa muutostaan monipuoliseksi ICT-yhtiöksi.
Cygate Oy on nyt Infobloxin Platinum-kumppani icon

Cygate Oy on nyt Infobloxin Platinum-kumppani

Julkaistu 20 helmikuu 2018

Cygate Oy on saavuttanut Infobloxin korkeimman tason Platinum-kumppanuuden Suomessa ja Ruotsissa. Infoblox on DNS-, DHCP-, ja IP-osoitteiden hallinnan markkinajohtaja.
Cygate Oy:lle Silver-tason HPE SimpliVity -kumppanuus icon

Cygate Oy:lle Silver-tason HPE SimpliVity -kumppanuus

Julkaistu 5 helmikuu 2018

Hewlett Packard Enterprise on myöntänyt Cygate Oy:lle Silver-tason SimpliVity-kumppanuuden kiitoksena laadukkaasta, sertifikaattien mukaisesta toiminnasta. HPE SimpliVity -hyperkonvergenssi on arkkitehtuuri, jolla nykyään toteutetaan merkittävä osa uusista virtuaalisista ympäristöistä.
Tervetuloa GDPR-webinaareihin icon

Tervetuloa GDPR-webinaareihin

Julkaistu 29 tammikuu 2018

Tule kuuntelemaan, kun asiantuntijamme keskustelevat uudistuvasta EU:n tietosuoja-asetuksesta. Tilaisuudet ovat maksuttomia!