Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web Content Display

Pilvipalveluiden tietoturva

Cygate hankki kesällä pilvi-integraatioihin erikoistuneen ICT-Verstaan kasvattamaan osaamista ja kokemusta pilvipalvelujen osalta. Verstas on toteuttanut useita sovellus- ja palvelintason projekteja erilaisilla julkisilla pilviratkaisuilla. Asiakkaat hakevat usein pilviratkaisuilla yksinkertaisempaa ja kevyempää infrastruktuuria sekä läpinäkyvyyttä ja kustannussäästöjä.

Asiakkaiden huolenaiheena pilvipalveluita miettiessä on usein niiden tietoturva. Voiko niihin luottaa samalla tavalla kuin omassa konesalissa sijaitseviin palveluihin? "Pilven maailmaan mentäessä ja ympäristöjä rakennettaessa tietoturvaan pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin omassakin ympäristössä", toteaa ICT-Verstaan asiantuntija Petri Rantanen.

Asiakkaat pohtivat usein myös ympäristön ylläpitoa ja datan liikuttamisen turvallisuutta. Vaikka useasti pilvestä käytetyt sovellukset päivittyvät automaattisesti, on yleinen harhaluulo, että näin olisi myös palvelininfrastruktuuria rakennettaessa. Palvelimien päivityksestä ja tietoturvasta on vastattava samalla tavalla kuin omassakin konesalissa. On ymmärrettävä, että julkiseen pilveen viety ympäristö ei ole ulkoistus- vaan kapasiteettipalvelu.

Tietoturvan kannalta on hienoa, että useat pilvipalvelut tarjoavat jo valmiit komponentit useille tietoturvaohjelmistoille. Ne eivät vaadi omaa erillistä palvelinympäristöä, vaan niiden käyttöönotosta on tehty vaivatonta ja helppoa. Tietomurtojen riski on aina olemassa - oli asiakkaan ympäristö sitten omassa konesalissa tai julkisessa pilvipalvelussa. Julkiseen pilveen sijoitettu data voidaan kuitenkin halutessa helposti kryptata, jolloin se saadaan suojattua ulkoisilta hyökkäyksiltä.

Lisäsuojaa pilveen tarjoavat japanilaisen Trend Micron tietoturvaratkaisut, joihin Cygaten ja ICT-Verstaan asiantuntijat ovat erikoistuneet. "Trend Microlla on monivuotinen kokemus julkisen pilven tietoturvasta ja syvällinen yhteistyömme Amazon Web Servicesin ja Microsoftin kanssa on tuottanut AWS-,  Azure- ja O365-ympäristöihin saumattomasti integroitavan ratkaisukokonaisuuden. Yhteistyössä Cygaten kanssa voimme tarjota korkealaatuista tietoturvaa julkiseen pilveen paikallisella tuella ja asiantuntemuksella", sanoo Trend Micron Suomen ja Baltian maajohtaja Kimmo Vesajoki.

Trend Micron tietoturvaratkaisut mahdollistavat pilviympäristöissä sijaitsevien työkuormien ja palveluiden suojaamisen yhtä tehokkaasti kuin asiakkaan omassa konesalissa. Valmistajan ratkaisuja voidaan hallita keskitetysti palveluiden sijainnista riippumatta.  Trend Micro täydentää pilvipalveluiden suojausta useilla kerroksilla, mm. estämällä palvelinten haavoittuvuuksien hyväksikäytön, havaitsemalla kohdennetut hyökkäykset ja tarjoamalla läpinäkyvyyttä vaatimustenmukaisuuteen.

Cygate ja ICT-Verstas yhdessä voivat toteuttaa asiakkaalle yhdenmukaiset ja tietoturvalliset infrastruktuuripalvelut riippumatta siitä, tuotetaanko ne asiakkaan omissa tiloissa, Cygaten kotimaisissa datakeskuksissa, julkisissa pilvipalveluissa tai näiden yhdistelmänä olevana hybridiratkaisuna. Samat palvelut ja teknologiat ovat hyödynnettävissä asiakaskohtaisesta toteutusmallista riippumatta.

Lisätietoja:
Tero Vainio, tero.vainio@cygate.fi, +358 9 6138 9274
Cygate Konesali

Web Content Display