Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Web Content Display

Enemmän kuin osiensa summa

Asiakkaat ostavat tietoturva-, verkko- ja konesaliosaamistamme yhä kasvavissa määrin palveluina. Lisäksi konesalit, verkot ja tietoturva kietoutuvat toisiinsa yhä tiukemmin. Tämän kehityksen myötä ja tulevaisuuden tarpeet ennakoiden olemme uudistaneet tapaamme toimia.

Cygaten sisällä toimivat jatkossa yhdessä offering-kokonaisuudessa uudet liiketoiminta-alueet; Security, Cloud & Data Center ja Network. Uusi toimintamalli lisää yhteistyötä sekä liiketoiminta-alueidemme välillä että partnereidemme kanssa, millä tähtäämme vahvempaan palvelukehitykseen ja portfoliomme laajentamiseen ja monipuolistamiseen.

Cloud & Data Center -yksikön operatiivinen palvelutuotanto siirtyi Cygaten yhteiseen Service Operations -yksikköön, jota vetää Matti Pärssinen. Vastuu palvelutuotannon alustojen toimivuudesta ja kehityksestä siirtyi puolestaan Cygaten yhteiseen Service Platforms -yksikköön, joka on Reima Perhon vastuulla.

Lue alta uusien liiketoiminta-alueidemme vetäjien kuulumisia.

Cloud & Data Center, Fredrik Brunberg

Mihin uudistuksella tähdätään?

"Järjestimme palikat siten, että Cygate Cloud & Data Center keskittyy palvelu- ja tuoteportfolion kehittämiseen. Haluamme olla asiakkaillemme kumppani, joka on askeleen edellä. Uuden toimintatavan avulla palvelu- ja tuotekehitys nopeutuu ja asiakaspalvelukykymme paranee. Ehdotamme uusia toimintamalleja ja tarjoamme parhaat työkalut, joilla asiakas pystyy tarjoamaan palvelua omille asiakkailleen.

Aina kun yritys siirtää datansa pois omasta hallustaan, tietoturva-asiat korostuvat. Liiketoiminta-alueiden välisen yhteistyön ansiosta tietoturva- ja tietoliikenneratkaisut ovat yhä integroituneempi osa Cloud & Data Centerin palveluita."

Network Business Area, Petri Heinonen

Mitä verkkorintamalla tapahtuu juuri nyt?

"Kehityssuunta on se, että yritykset haluavat eroon peruspalveluiden pyörittämisestä. Kokonaisulkoistukset ovat kuitenkin johtaneet "turmion tielle", ja parhaaksi ratkaisuksi on osoittautunut palvelujen ulkoistaminen erikoistuneille kumppaneille.

Asiakkaiden kanssa keskustelut liittyvät IoT:iin ja ylipäänsä langattoman verkon hyökyaaltoon. Langattomia verkkoja käyttävät päätelaitteet monipuolistuvat ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Täten myös verkkoon kohdistuvat vaatimukset kasvavat.

Tietoturvan rooli kaikessa tekemisessämme kasvaa jatkuvasti. Verkon käyttäjien, sovellusten ja laitteiden tietoturvan on oltava kunnossa ja joka puolelta pitää olla turvallinen pääsy verkkoon."

Security Business Area, Antti Lehtonen

Millä tolalla suomalaisten yritysten tietoturva-asiat ovat?

"Suomalainen yritysjohto ei vielä riittävissä määrin ymmärrä tietoturvaa riskienhallinnan ja liiketoiminnan jatkuvuuden näkökulmasta. Syvemmälle menevän, kehittyneemmän tietoturvan toteutustarve ja vaatimukset kuitenkin kasvavat jatkuvasti, kuten olemme julkisuudestakin saaneet usein lukea.

Yritysten tapa käsitellä tietoturvaan liittyvää riskiä on hieman vähättelevä, vaikka julkaistut raportit ja meidänkin tekemämme asiakasverkkojen kartoitukset osoittavat, että yrityksillä olisi kuntoon laitettavaa. Uhat ovat todellisia, ja torjuntaan vaaditaan kehittyneitä työkaluja, osaamista ja vahvat prosessit.

Cygate on mukana kansallisissa tietoturvatalkoissa erittäin osaavien teknologiakumppaneiden ja laajan palveluvalikoiman voimin. Toimintatapamuutoksen myötä syvennämme valmistajien kanssa tehtävää yhteistyötä ja jatkokehitämme verkonhallintakeskuksen ja tietoturvanhallintakeskuksen vuoropuhelua. Pidämme palveluvalikoimamme ja ratkaisumme ajan tasalla, jotta voimme suojata asiakkaidemme tiedot ja turvata heidän liiketoimintansa jatkuvuuden kasvavista tietoturvauhista huolimatta."