Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Asset Publisher

Back

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Published May 19 2017

Oletko yritys- ja liiketoimintajohtajana varmistanut, että organisaatiosi tietoturvan työkalut ja toimintaedellytykset ovat kunnossa? Saatko siitä todennukseksi reaaliaikaisen tilannekuvan?

Tietoturvan tilannekuvan pitäisi olla yritysten johtoportaille samalla viivalla taloudellisten tunnuslukujen kanssa, koska molempien merkitys on liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisen kannalta kriittinen. Jos organisaatiosi ei pysty tietoturvan tilannekuvaa tuottamaan, on reagoitava.

"Tietoturvauhat ovat kansainvälisiä ja nopeasti kehittyviä. Yritysten verkoista löytyy tietovuotoja sekä liiketoiminnan ja operaatioiden jatkuvuutta uhkaavia poikkeamia. Uhka voi kohdistua suoraan varsinaiseen liiketoimintaan tai esimerkiksi imagoon, jolla on välillinen vaikutus talouteen", Cygaten toimitusjohtaja Markus Kalalahti kertoo.

Cygaten kokemuksen mukaan tietoturvauhkia käsitellään vakavasti yrityksen johdossa tyypillisesti vasta siinä vaiheessa, kun jotain on  jo sattunut tai kun puutteet ovat nousseet auditoinneissa esiin.

"Pahimmillaan liiketoiminta on jo kärsinyt ja vaikutukset ovat ulottuneet kumppaniverkostoihin saakka. Kyberturvan budjetti saatetaan koota kasaan nopealla aikataululla muita kuluja karsimalla. Tietoturvapäällikön parin vuoden takainen hanke-esitys nostetaan uudelleen käsittelyyn", Cygaten SOC-palveluista vastaava Antti Jääskeläinen täydentää.

Ennaltaehkäise ja pysäytä uhat

Cygate on asiakkailleen tietoturvaa kehittävä kumppani, jossa yhdistyy sekä vahva paikallinen osaaminen että Telia-konsernin ja muun laajan sidosryhmäverkoston tarjoama globaali tuki. Cygaten vahvan asiantuntija- ja projektiosaamisen kautta tilanteisiin puututaan jo ennen kuin mitään on ehtinyt tapahtua. Operatiivinen tietoturvanhallintakeskus (SOC, Security Operations Center) reagoi tietoturvauhkiin, korjaa ongelmia sekä kehittää palveluja proaktiivisesti.

"Kyberturva on vaativa joukkuelaji, jossa kukaan ei pärjää yksin. Pitkälle kehitettyjen tietoturvapalveluidemme avulla tarjoamme asiakkaillemme tarvittavat työkalut, prosessit, resurssit ja sidosryhmät, joiden avulla tietoturvan tilannekuva on tuotavissa yrityksen johdolle saakka", tietoturvaliiketoiminnasta vastaava Antti Lehtonen avaa.

"Olemme Suomessa tunnistetusti yksi merkittävimmistä SOC-toimijoista, jolla on pitkä kokemus alalta ja ymmärrys erittäin vakavien tietoturvapoikkeamien käsittelystä. Olemme aktiivinen toimija erilaisissa sidosryhmissä ja autamme asiakkaitamme viranomaisyhteistyössä. Olemme asiakkaan operatiivinen vasen ja oikea käsi tietoturvauhkien ehkäisyssä", Antti Jääskeläinen lisää.

Cygate on vahva osaaja

Cygatella on äärimmäisen vahva teknologiaosaaminen sekä tietotaito eri toimialoista ja yrityksistä. Yhtiö on toiminut markkinassa yli 25 vuotta ja on osa Telia Company -konsernia, jossa heillä on vahva rooli syvällisten tietoturvapalveluiden kehittäjänä. Cygaten ydinosaaminen on tietoturvan lisäksi tietoverkoissa ja pilvi- ja konesaliteknologioissa, ja cygatelaisia on Suomessa n. 240. Cygate on toiminut 23.3. alkaen Telian kanssa saman brändin alla.

"Olemme Suomen markkinoiden johtavia toimijoita, joka tarjoaa palveluita kaikille asiakkaille riippumatta heidän käyttämistään operaattoreista. Kehitämme ja investoimme jatkuvasti tietoturvaosaamiseemme ja haluamme jatkossakin pysyä edelläkävijänä asiakkaidemme liiketoimintojen suojaamisessa", Kalalahti päättää.
 

Ilmestynyt Talouselämän CEO-erikoisjulkaisussa 19.5.2017. Lue koko julkaisu TÄSTÄ.


Asset Publisher

News

Cygaten nimi muuttuu icon

Cygaten nimi muuttuu

Published December 14 2018

Uusi nimemme on 1.1.2019 alkaen Telia Cygate Oy.
Telian tietoturvapalvelut keskitetään Cygateen icon

Telian tietoturvapalvelut keskitetään Cygateen

Published November 27 2018

Telia vahvistaa tietoturvaosaamistaan tuomalla eri teknologioiden tietoturvaosaajat yhteen. Tietoturvapalveluiden kehittäminen, tuottaminen ja ylläpito keskitetään Telian tytäryhtiö Cygateen 1.1.2019 alkaen
Hanna Pursiainen nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi icon

Hanna Pursiainen nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi

Published November 19 2018

Hanna Pursiainen on nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 19.11.2018.
Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi icon

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Published November 9 2018

Pauli Ristola (dipl.ins.) on valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 7.11.2018.
Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi icon

Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi

Published August 31 2018

Telian datakeskusliiketoiminnoista vastaava Pasi Sutinen on valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi (CTO). Pasi tulee uudessa tehtävässään rakentamaan mm. uusia ICT-palveluita Helsinki Data Centeriä varten yhdessä Cygate-tiiminsä kanssa. Tehtävässään Pasi aloittaa 1.9.