Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa evästeistä saat tietosuojalausunnostamme.

Asset Publisher

Back

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Published June 26 2014

Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskus on valinnut yliopiston uusien tallennusjärjestelmien puitetoimittajaksi tietoverkko- ja konesaliratkaisujen toimittaja Cygate Oy:n. Ensimmäinen sopimuskausi on vuoden mittainen, jonka jälkeen osapuolet voivat jatkaa sopimusta vuosi kerrallaan vuoteen 2018 asti.

Cygate voitti puitesopimuksen kilpailutuksen NetApp-teknologiaan pohjautuvilla tallennusratkaisuilla. Sopimuksen puitteissa tehdään korvaus- ja uushankintoja sekä keskitettyjä palveluita tuottavassa tietotekniikkakeskuksessa että muissa yliopiston yksiköissä. Uudella puitesopimuksella on tähän mennessä tilattu jo yli 2,3 PB (petatavua) tallennuskapasiteettia useiden yliopiston yksiköiden käyttöön. Tähän mennessä tehtyjen tilausten rahallinen arvo on noin 670 000 euroa. Ensimmäiset järjestelmät on jo otettu käyttöön.

– Kuten muissakin organisaatioissa, Helsingin yliopistossa kasvaa datan määrä jatkuvasti. Sopivia tallennusratkaisuja pohdittaessa on tasapainoiltava kustannusten, suorituskyvyn ja toimintavarmuuden sekä ylläpidettävyyden välillä. Tehdyssä kilpailutuksessa Cygaten tarjoama NetApp-ratkaisu arvioitiin näillä mittareilla parhaaksi. Myös toimittajien luotettavuudelle asetetaan kilpailutuksessa tiukat kriteerit, sanoo tietotekniikkakeskuksen teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi.

Kaiken kaikkiaan puitesopimus sisältää useiden eri palvelimien käyttämät SAN- ja NAS-levyjärjestelmät, näihin olennaisesti liittyvät palvelut, laajennukset, liitännät ja lisenssit. Lisäksi Cygate tarjoaa levyjärjestelmiin liittyviä lisäpalveluita ja laitteita, jotka takaavat kriittisen datan varmistamisen, järjestelmien skaalautuvuuden sekä toimintavarmuuden ja parantavat ylläpidettävyyttä.

NetAppin teknologian etuna on Cygaten mukaan se, että se mahdollistaa NAS- ja SAN-palvelujen tarjoamisen yhdellä tallennusratkaisulla. Tilattujen tallennusjärjestelmien toimittamisesta vastaa Cygaten tuore Cloud & Data Center -yksikkö, joka toi asiakkaan omiin tiloihin tuotettavat konesaliratkaisut palvelinkeskuspalveluiden rinnalle viime syksynä.

– Helsingin yliopiston sopimus on meille tärkeä ja osoittaa, että panostus ydinosaamisemme laajentamiseen oli askel oikeaan suuntaan. Odotamme konesaliratkaisuilta vahvaa kasvua ja kehitystä yhdeksi liiketoimintamme kivijaloista, sanoo Cygaten toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen, Cygate Oy, puh. (09) 613 8911, etunimi.sukunimi@cygate.fi

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja monitieteisin yliopisto. Sijoitumme ainoana suomalaisyliopistona maailman sadan parhaan joukkoon kansainvälisissä yliopistorankingeissa. Yliopiston 35 000 opiskelijaa suorittaa 6 000 tutkintoa vuosittain. Tutkijamme ratkovat maailmanlaajuisia haasteita monitieteisesti. Olemme pienhiukkastutkimuksen suurvalta, syöpätutkimuksen raskassarjalainen ja opettajakoulutuksen mallioppilas. Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan vuosittain 12 000. Toimimme Helsingissä neljällä kampuksella ja Suomessa 15 paikkakunnalla. Yliopiston budjetti on 670 miljoonaa euroa.


Asset Publisher

News

Cygaten nimi muuttuu icon

Cygaten nimi muuttuu

Published December 14 2018

Uusi nimemme on 1.1.2019 alkaen Telia Cygate Oy.
Telian tietoturvapalvelut keskitetään Cygateen icon

Telian tietoturvapalvelut keskitetään Cygateen

Published November 27 2018

Telia vahvistaa tietoturvaosaamistaan tuomalla eri teknologioiden tietoturvaosaajat yhteen. Tietoturvapalveluiden kehittäminen, tuottaminen ja ylläpito keskitetään Telian tytäryhtiö Cygateen 1.1.2019 alkaen
Hanna Pursiainen nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi icon

Hanna Pursiainen nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi

Published November 19 2018

Hanna Pursiainen on nimitetty Cygaten palvelutuotannosta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 19.11.2018.
Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi icon

Pauli Ristola valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Published November 9 2018

Pauli Ristola (dipl.ins.) on valittu Cygate Advisory-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi ja hän aloittaa tehtävässä 7.11.2018.
Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi icon

Pasi Sutinen valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi

Published August 31 2018

Telian datakeskusliiketoiminnoista vastaava Pasi Sutinen on valittu Cygaten Chief Technology Officeriksi (CTO). Pasi tulee uudessa tehtävässään rakentamaan mm. uusia ICT-palveluita Helsinki Data Centeriä varten yhdessä Cygate-tiiminsä kanssa. Tehtävässään Pasi aloittaa 1.9.