Sisältöjulkaisija

Takaisin

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Julkaistu 19 toukokuu 2017

Oletko yritys- ja liiketoimintajohtajana varmistanut, että organisaatiosi tietoturvan työkalut ja toimintaedellytykset ovat kunnossa? Saatko siitä todennukseksi reaaliaikaisen tilannekuvan?

Tietoturvan tilannekuvan pitäisi olla yritysten johtoportaille samalla viivalla taloudellisten tunnuslukujen kanssa, koska molempien merkitys on liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamisen kannalta kriittinen. Jos organisaatiosi ei pysty tietoturvan tilannekuvaa tuottamaan, on reagoitava.

"Tietoturvauhat ovat kansainvälisiä ja nopeasti kehittyviä. Yritysten verkoista löytyy tietovuotoja sekä liiketoiminnan ja operaatioiden jatkuvuutta uhkaavia poikkeamia. Uhka voi kohdistua suoraan varsinaiseen liiketoimintaan tai esimerkiksi imagoon, jolla on välillinen vaikutus talouteen", Cygaten toimitusjohtaja Markus Kalalahti kertoo.

Cygaten kokemuksen mukaan tietoturvauhkia käsitellään vakavasti yrityksen johdossa tyypillisesti vasta siinä vaiheessa, kun jotain on  jo sattunut tai kun puutteet ovat nousseet auditoinneissa esiin.

"Pahimmillaan liiketoiminta on jo kärsinyt ja vaikutukset ovat ulottuneet kumppaniverkostoihin saakka. Kyberturvan budjetti saatetaan koota kasaan nopealla aikataululla muita kuluja karsimalla. Tietoturvapäällikön parin vuoden takainen hanke-esitys nostetaan uudelleen käsittelyyn", Cygaten SOC-palveluista vastaava Antti Jääskeläinen täydentää.

Ennaltaehkäise ja pysäytä uhat

Cygate on asiakkailleen tietoturvaa kehittävä kumppani, jossa yhdistyy sekä vahva paikallinen osaaminen että Telia-konsernin ja muun laajan sidosryhmäverkoston tarjoama globaali tuki. Cygaten vahvan asiantuntija- ja projektiosaamisen kautta tilanteisiin puututaan jo ennen kuin mitään on ehtinyt tapahtua. Operatiivinen tietoturvanhallintakeskus (SOC, Security Operations Center) reagoi tietoturvauhkiin, korjaa ongelmia sekä kehittää palveluja proaktiivisesti.

"Kyberturva on vaativa joukkuelaji, jossa kukaan ei pärjää yksin. Pitkälle kehitettyjen tietoturvapalveluidemme avulla tarjoamme asiakkaillemme tarvittavat työkalut, prosessit, resurssit ja sidosryhmät, joiden avulla tietoturvan tilannekuva on tuotavissa yrityksen johdolle saakka", tietoturvaliiketoiminnasta vastaava Antti Lehtonen avaa.

"Olemme Suomessa tunnistetusti yksi merkittävimmistä SOC-toimijoista, jolla on pitkä kokemus alalta ja ymmärrys erittäin vakavien tietoturvapoikkeamien käsittelystä. Olemme aktiivinen toimija erilaisissa sidosryhmissä ja autamme asiakkaitamme viranomaisyhteistyössä. Olemme asiakkaan operatiivinen vasen ja oikea käsi tietoturvauhkien ehkäisyssä", Antti Jääskeläinen lisää.

Cygate on vahva osaaja

Cygatella on äärimmäisen vahva teknologiaosaaminen sekä tietotaito eri toimialoista ja yrityksistä. Yhtiö on toiminut markkinassa yli 25 vuotta ja on osa Telia Company -konsernia, jossa heillä on vahva rooli syvällisten tietoturvapalveluiden kehittäjänä. Cygaten ydinosaaminen on tietoturvan lisäksi tietoverkoissa ja pilvi- ja konesaliteknologioissa, ja cygatelaisia on Suomessa n. 240. Cygate on toiminut 23.3. alkaen Telian kanssa saman brändin alla.

"Olemme Suomen markkinoiden johtavia toimijoita, joka tarjoaa palveluita kaikille asiakkaille riippumatta heidän käyttämistään operaattoreista. Kehitämme ja investoimme jatkuvasti tietoturvaosaamiseemme ja haluamme jatkossakin pysyä edelläkävijänä asiakkaidemme liiketoimintojen suojaamisessa", Kalalahti päättää.
 

Ilmestynyt Talouselämän CEO-erikoisjulkaisussa 19.5.2017. Lue koko julkaisu TÄSTÄ.


Sisältöjulkaisija

Uutiset

SOK ja Cygate Oy solmivat ICT-yhteistyösopimuksen icon

SOK ja Cygate Oy solmivat ICT-yhteistyösopimuksen

Julkaistu 11 tammikuu 2018

SOK ja Cygate Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen tietoliikenneverkkojen kokonaispalvelusta. Sopimus kattaa myös tietoturva-alueita ja laajentaa nyt neljä vuotta kestänyttä yhteistyötä.
Cygate Oy ja Advenica tarjoavat turvallisuusviranomaisille soveltuvaa kyberturvaa icon

Cygate Oy ja Advenica tarjoavat turvallisuusviranomaisille soveltuvaa kyberturvaa

Julkaistu 11 joulukuu 2017

Cygate Oy on tehnyt strategisen kumppanisopimuksen kyberturvallisuuden asiantuntija Advenican kanssa.
Telia vahvistaa kyberosaamistaan ostamalla Propentus Oy:n icon

Telia vahvistaa kyberosaamistaan ostamalla Propentus Oy:n

Julkaistu 30 marraskuu 2017

Telian tytäryhtiö Cygate Oy ostaa identiteetin- ja käyttövaltuushallinnan edelläkävijä Propentus Oy:n. Yritysosto tukee Telian strategiaa investoida ydinliiketoimintaa vahvistaviin palveluihin. Vahvasta kyberturvaosaamisestaan tunnettu Cygate Oy pystyy yrityskaupan myötä tarjoamaan asiakkailleen entistä kattavampia tietoturvan kokonaisratkaisuja.
Cisco palkitsi Cygate Oy:n vuoden 2017 Meraki-kumppanina! icon

Cisco palkitsi Cygate Oy:n vuoden 2017 Meraki-kumppanina!

Julkaistu 28 marraskuu 2017

Cisco antoi vuoden 2017 Meraki-kumppanuuspalkinnon Cygate Oy:lle 23.11.2017 järjestettynä Kumppanipäivänä.
Uutiskirje, syyskuu 2017 icon

Uutiskirje, syyskuu 2017

Julkaistu 29 syyskuu 2017

Osaamista ja asiantuntijuutta käyttöösi - lue uutiskirjeemme!