Sisältöjulkaisija

Takaisin

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Cygate uudistaa Helsingin yliopiston tallennusjärjestelmiä

Julkaistu 26 kesäkuu 2014

Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskus on valinnut yliopiston uusien tallennusjärjestelmien puitetoimittajaksi tietoverkko- ja konesaliratkaisujen toimittaja Cygate Oy:n. Ensimmäinen sopimuskausi on vuoden mittainen, jonka jälkeen osapuolet voivat jatkaa sopimusta vuosi kerrallaan vuoteen 2018 asti.

Cygate voitti puitesopimuksen kilpailutuksen NetApp-teknologiaan pohjautuvilla tallennusratkaisuilla. Sopimuksen puitteissa tehdään korvaus- ja uushankintoja sekä keskitettyjä palveluita tuottavassa tietotekniikkakeskuksessa että muissa yliopiston yksiköissä. Uudella puitesopimuksella on tähän mennessä tilattu jo yli 2,3 PB (petatavua) tallennuskapasiteettia useiden yliopiston yksiköiden käyttöön. Tähän mennessä tehtyjen tilausten rahallinen arvo on noin 670 000 euroa. Ensimmäiset järjestelmät on jo otettu käyttöön.

– Kuten muissakin organisaatioissa, Helsingin yliopistossa kasvaa datan määrä jatkuvasti. Sopivia tallennusratkaisuja pohdittaessa on tasapainoiltava kustannusten, suorituskyvyn ja toimintavarmuuden sekä ylläpidettävyyden välillä. Tehdyssä kilpailutuksessa Cygaten tarjoama NetApp-ratkaisu arvioitiin näillä mittareilla parhaaksi. Myös toimittajien luotettavuudelle asetetaan kilpailutuksessa tiukat kriteerit, sanoo tietotekniikkakeskuksen teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi.

Kaiken kaikkiaan puitesopimus sisältää useiden eri palvelimien käyttämät SAN- ja NAS-levyjärjestelmät, näihin olennaisesti liittyvät palvelut, laajennukset, liitännät ja lisenssit. Lisäksi Cygate tarjoaa levyjärjestelmiin liittyviä lisäpalveluita ja laitteita, jotka takaavat kriittisen datan varmistamisen, järjestelmien skaalautuvuuden sekä toimintavarmuuden ja parantavat ylläpidettävyyttä.

NetAppin teknologian etuna on Cygaten mukaan se, että se mahdollistaa NAS- ja SAN-palvelujen tarjoamisen yhdellä tallennusratkaisulla. Tilattujen tallennusjärjestelmien toimittamisesta vastaa Cygaten tuore Cloud & Data Center -yksikkö, joka toi asiakkaan omiin tiloihin tuotettavat konesaliratkaisut palvelinkeskuspalveluiden rinnalle viime syksynä.

– Helsingin yliopiston sopimus on meille tärkeä ja osoittaa, että panostus ydinosaamisemme laajentamiseen oli askel oikeaan suuntaan. Odotamme konesaliratkaisuilta vahvaa kasvua ja kehitystä yhdeksi liiketoimintamme kivijaloista, sanoo Cygaten toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Äyräväinen, Cygate Oy, puh. (09) 613 8911, etunimi.sukunimi@cygate.fi

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja monitieteisin yliopisto. Sijoitumme ainoana suomalaisyliopistona maailman sadan parhaan joukkoon kansainvälisissä yliopistorankingeissa. Yliopiston 35 000 opiskelijaa suorittaa 6 000 tutkintoa vuosittain. Tutkijamme ratkovat maailmanlaajuisia haasteita monitieteisesti. Olemme pienhiukkastutkimuksen suurvalta, syöpätutkimuksen raskassarjalainen ja opettajakoulutuksen mallioppilas. Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan vuosittain 12 000. Toimimme Helsingissä neljällä kampuksella ja Suomessa 15 paikkakunnalla. Yliopiston budjetti on 670 miljoonaa euroa.


Sisältöjulkaisija

Uutiset

Uutiskirje, syyskuu 2017 icon

Uutiskirje, syyskuu 2017

Julkaistu 29 syyskuu 2017

Osaamista ja asiantuntijuutta käyttöösi - lue uutiskirjeemme!
Uutiskirje, kesäkuu 2017 icon

Uutiskirje, kesäkuu 2017

Julkaistu 21 kesäkuu 2017

Toivotamme rentouttavaa kesää! Lue uutiskirjeemme.
Check Pointin uudistettu tietoturva-alusta on täällä icon

Check Pointin uudistettu tietoturva-alusta on täällä

Julkaistu 30 toukokuu 2017

Kiivaasti odotettu Check Pointin uudistettu tietoturva-alusta R80.10 on täällä - webinaari 14.6.!
Kyberturva on vaativa joukkuelaji icon

Kyberturva on vaativa joukkuelaji

Julkaistu 19 toukokuu 2017

Kyberturva on vaativa joukkuelaji
Uutiskirje ii, toukokuu 2017 icon

Uutiskirje ii, toukokuu 2017

Julkaistu 15 toukokuu 2017

Paras keino torpata kiristyshaittaohjelma